LUMENOS DATASKYDDSPOLICY

HUR VI SKYDDAR DIG
VID BESTÄLLNING AV BÖCKER OCH/ELLER OLIKA UPPDRAG

På Lumenos tycker vi det är viktigt att du ska känna dig trygg, och därför sparar vi bara de personuppgifter som vi verkligen behöver. Om du gör en beställning, eller fyller i ett formulär på hemsidan, betyder detta att vi sparar de uppgifter du själv lämnat till oss, som din adress, ditt namn, mejladress och mobilnummer i ett kundregister som är lösenordskyddat – eftersom detta behövs när vi ska skicka en beställning till dig, eller ge dig ett svar på någon fråga du har. Vi behandlar även viss betalinformation vid faktura- eller Swishbetalning, vilket enbart sparas i kontakt med banken. Ingen annan får del av dina uppgifter, utan de är bara till för att vi ska kunna ge dig den service som du själv önskar. Självklart kan adress, mobilnummer och/ eller e-post behöva delas med frakthanterare såsom DHL eller Postnord för att exempelvis kunna säkerställa din frakt. Uppgifterna används också om vi av någon anledning behöver kontakta dig, till exempel om varan du beställt är slut i lager eller om vi är osäkra kring något gällande din beställning, eller behöver kompletterande uppgifter för att kunna skicka den till dig, alternativt kontakta dig kring ett manus du skickat till oss.

Dina uppgifter kan komma att användas för att du ska få veta vilka nyheter som kommer eller annan information, via e-post eller post. Dock har du alltid möjlighet att avsäga dig detta.

Vi behandlar inte dina personuppgifter under längre tid än vad som är tillåtet, eller nödvändigt, och vi ger dig information om vilka de är om du önskar det, så att du kan kontrollera detta. Du har alltid rätt att be oss radera önskad del av personuppgifter och vi tillgodoser din önskan omedelbart. Vi har antivirusprogram och brandvägg som ät uppdaterat så att du kan vara trygg med att dina uppgifter också är trygga.

Du är välkommen att kontakta oss med frågor kring vår dataskyddspolicy via: info@lumenos.se, eller ringa till Lumenos på: 073-5937134.

HUR VI SKYDDAR DIG
FÖR FÖRFATTARE MED AVTAL

Om du är författare och har skrivit avtal med oss betyder det att vi sparar de uppgifter som finns i ditt avtal, där ditt personnummer används för att ytterligera styrka säkerheten i vårt avtal, för både din och vår trygghet. Dessutom sparas uppgifter om kontonummer och bank för att vi ska kunna utbetala din ersättning kvartalsvis, såsom vi avtalat.

Ingen annan får del av dessa uppgifter utan de är bara till för att vi ska kunna ge dig den service som du själv önskar. Uppgifterna sparas dels i pappersform (avtalet), men även som filer i vårt system och i vårt kundregister i ett lösenordskyddat system. Detta görs under fem år, under den tid som vårt avtal upprätthålls, om vi inte inbördes kommer överens om att på något sätt fortsätta avtalet. Därefter sparas dina uppgifter enbart för att upprätthålla bokföringslagen.

Ovan uppgifter sparas för att vi ska kunna sälja dina böcker och hjälpa till på alla sätt möjliga för att din bok och ditt författarskap ska få bästa positiva möjlighet att nå ut till läsaren. Vi kan också spara information kring din bok och dess utgivning så länge den är relevant för bokens marknadsföring eller i vår kommunikation med dig som författare.

Självklart raderas alla uppgifter om så önskas, om vi inte är lagenligt skyldiga att spara dem, och allt du behöver göra är meddela oss vad som du vill att vi raderar, förutsatt att vi fortfarande har möjlighet att kontakta dig och att vi har möjlighet att fortsätta utföra vårt uppdrag gentemot dig som författare.

Du är välkommen att kontakta oss med frågor kring vår dataskyddspolicy via: info@lumenos.se, eller ringa till Lumenos på: 073-5937134.